Welke vuurschaal moet ik kiezen?

Met een vuurschaal kan je een prachtige zomeravond nog mooier maken door een vuur aan te steken. Maar ook tijdens de koude dagen van het jaar kan een vuurschaal erg van pas komen om van het buitenleven een spektakel te maken. Er zijn ontzettend veel verschillende vuurschalen qua maten, soorten en materialen. Als jij nog niet weet waar je moet zoeken of waar je rekening mee moet houden dan heb je veel geleerd na het lezen van de pagina. Dus welke vuurschaal past nou eigenlijk het beste bij jou?

De maat van de vuurschaal

Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van je tuin. En waar je van plan bent om een vuurschaal te plaatsen. Mocht je moeite hebben met het inbeelden van de omtrek? Teken dan met krijt op de tegels de omtrek van een vuurschaal. Zo krijg je een goed beeld of de vuurschaal gaat passen. Heb je een andere ondergrond gebruik dan kranten of tijdschriften.

Het gebruik van de vuurschaal

Een vuurschaal kan je ook gebruiken voor het grillen van je eten. Daarover kan je meer lezen op deze pagina. Indien dit niet het geval is hou er dan rekening mee dat er een grill niet zomaar op een vuurschaal geplaatst kan worden. Je kan ook je vuurschaal op een sokkel plaatsen en er een vuurzuil van maken. Dit is ontzettend chique en veilig voor je huisdieren.

Het beste materiaal voor een vuurschaal

Er zijn ontzettend veel soorten vuurschalen zoals, staal, gietijzer en cortenstaal. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

Gietijzer zijn grootste voordeel is dat het bij extreem hoge temperaturen nog steeds zijn vorm behoud. Het kan ook zeker tegen een stoot(je). Alleen het verschuiven van een vuurschaal van gietijzer is wat lastiger want het is een ontzettend zwaar materiaal.