Wat is een vuurschaal

In het kort is een vuurschaal een schaal op een vuurbestendige voet. Of in plaats van een voet heeft de vuurschaal pootjes. Het vuurbestendige materiaal is bijvoorbeeld van gietijzer. Het is de beste manier om op een verantwoorde wijze een vuur te stoken in de achtertuin.

Welke vormen zijn er?

Elke vuurschaalmerk heeft een unieke uitstraling. Natuurlijk zijn de meeste schalen rond maar er zijn ook andere vormen. Tegenwoordig zijn er verschillende vormen zoals vierkante en ovale modellen. Het aanbod van de Vuurschaalkoning bestaat uit

Een vuurschaal staat op voet of pootjes in de tuin. Het kan ook voorkomen dat de vuurschaal op een onderstel. De voet kan in enkele gevallen verschillen in hoogte. Meestal is een vuurschaal lager bij de grond om het originele gevoel van een kampvuur te ervaren. Soms zijn er nog vuurschalen waar je een rooster op kan plaatsen, zodat je kan barbequen.

Soms is de voet wat hoger van de vuurschaal voor de houtopslagplaats. Het oogt allemaal net wat sfeervoller en natuurlijker. Maar het kan ook ontzettend handig zijn. Want je kan een blok hout pakken en dat op het vuur gooien.