Vuurschaal als barbeque

Terwijl je lekker buiten zit en met je vrienden of familie gezellig aan het kletsen bent dan kan het idee om te barbecueën opeens op tafel gegooid worden. En dat kan ook op een vuurschaal! Barbecueën op een vuurschaal is ontzettend makkelijk en werkt met hetzelfde principe als normaal barbecueën.

Aansteken van de vuurschaal

De vuurschaal kan je met op dezelfde manier aansteken als een normale barbecue. Je plaatst houtskool of briketten op de vuurschaal. Daarna kan je een aantal aanmaakblokjes tussen de briketten plaatsen. Steek de aanmaakblokjes aan met een aansteker en laat ze uitbranden. Na een minuut of 15 zullen de briketten zijn opgewarmd. En kan je een rooster plaatsen op je vuurschaal. Echt heel handig zo een vuurschaal. Omdat een vuurschaal meerdere doeleinden heeft is het een goede investering. Lekker knus genieten van het eten.

Uitmaken van de vuurschaal

Zodra je bent klaar bent met eten en het inmiddels bedtijd is is het tijd om het vuur te doven. Het beste wat je kan doen is wat zand op je vuurschaal gooien indien dit mogelijk is. Als dat niet mogelijk is, dan moet je langzaam water over de kolen of houtblokken gooien.

Indien je vragen hebt over vuurschalen neem dan gerust contact met ons op.