Hoe steek ik een vuurschaal aan

Het begint een beetje te schemeren en je bent omringd door familie. En natuurlijk is het een leuk idee om wat meer sfeer te creeren. Dus je denkt bij jezelf “Ik ga de vuurschaal aansteken”. Groot gelijk! Er is niks mooiers dan lekker met de familie kletsen en om een vuurtje heen zitten. Maar hoe moet je een vuurschaal eigenlijk aansteken? Dat kan je hier verder lezen.

Heel veel papier

In het beste geval heb je heel wat kranten tot je beschikking om een grote prop van papier te maken. Dit is een hele goed basis om een vuurschaal aan te steken. Zoals je weet brand papier ontzettend snel en er zullen binnen een ogenblik grote vlammen ontstaan. En hier kan je het blokken hout of houtsnippers mee aansteken. Je moet de prop niet te groot maken. Een derde van de vuurschaal vullen met papier is genoeg om een vuurschaal aan te steken.

Houtstapel aansteken

Het papier ligt op de vuurschaal nu nog het hout! Hoor je het al knisperen? Maak een mooie houtstapel op het papier. En nu kan je de grote prop aansteken.

Houdt het vuur wel in de gaten zodat je zeker weet dat de blokken vlam vatten. Het vuur moet natuurlijk over slaan. Voor je het weet heb je de vuurschaal aangestoken.

Aanmaakblokjes en je vuurschaal

Maak jij geen gebruik meer van kranten? En zit je liever op je tablet het nieuws te lezen? Dat is geen enkel probleem want met aanmaakblokjes kan je prima een vuurschaal aansteken. Maak een houtstapel en plaats tussen het hout een aantal aanmaakblokjes. Steek nu met een aansteker op een veilige manier je vuurschaal of vuurkorf aan.

Als je vragen hebt neem dan gerust contact op met ons. Een mail sturen of even bellen is zo gedaan en wij staan je graag ter woord.

?